keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Nuukuusviikko

Oli tarkoitus, että tammikuun ruokaostokset hoidetaan pääasiassa Lidl:ssä, mutta pientä lipsumista havaittiin loppukuuta kohti mentäessä. Itse olin viime viikonlopun rilluttelemassa maailmalla ja mies lapsien kanssa jäi vastaamaan ruokahuollosta kotiin. Pojat olivat sitten käyneet Prismassa Lidl:n sijaan. Tämä hieman vesittää Lidl-kuukauden, kun tarkoitus oli hieman verrata Lidl vs. Prisma ostoksia. Mennään tutkimaan kuukauden kauppasaldoa!

Kuten kaikki varmaan tietää, että jos Lidl:ssä käy aktiivisesti kaupassa, jotain täydennyksiä tarvitsee hakea muista kaupoista. Meillä täydennykset tehtiin Prismasta.

Tämä ei siis ole "halvin kauppakori -vertailu", vaan olen Lidl:n kuitin näpytellyt foodie.fi -palveluun ja sieltä valkannut kuittia vastaavat tuotteet. Painotan, että olen valinnut sellaisia tuotteita Prismasta mitä oikeasti valitsisin omaan kauppakärryyn, en siis välttämättä halvinta tuotetta.

Pidin tiukasti kirjaa tammikuun ruokaostoista. Ostoskertoja tuli 4 kpl ja ne ajoittuivat ajanjaksolle 29.12.2016-21.1.2017.

Ruokaostosten yhteissumma:

Lidl+Prisma (täydennykset): 498,72€

Lidl: 347,51€ (lidl:stä tehtyjen ostosten summa)

Vertailu, jos kaikki ostokset olisi hoidettu Prismassa:

Prisma: 543€

Prisman kohdalla täytyy myös huomioida yksi tankkauskerta eli 73,06€. Koko s-ostoiksi tulee siis 616,06€. Tuolla summalla pääsemme 3,5% bonustasoon. Bonusta tuosta summasta tulee 21,56€.

Tuolla ajanjaksolla Lidl+Prisma voittaa pelkästään Prismassa käymisen 44,28€! Kun tässä otettaan huomioon yksi tankkauskerta S-ketjun hyväksi ja vähennetään näistä ostoksista syntyneet bonukset, ero kapenee 22,72€. Lidl:ssä käyminen (+Prisma täydennykset) tulee 22,72€ halvemmaksi. En huomioinut autolla tapahtuvaa siirtymää kauppojen välillä, jos tämänkin haluaa ottaa huomioon niin ero kaventuu entisestään.

Tämän vertailun pohjalta voin palata kokopäiväiseksi S-ketjun asiakkaaksi takaisin. Kauppojen ero ei ole niin merkittävä. Jos saisin kaikki tarvitsemani tuotteet Lidl:stä, jäisin Lidl:n asiakkaaksi. Tällä hetkellä Prisma vatsaa tuotteiden tarjonnallaan paremmin meidän tarpeitamme.

Tämä viikko on ollut meidän perheen henkilökohtainen nuukuusviikko! Olen yrittänyt minimoida kaupassa käymisen ja sieltä ostettavien tuotteiden määrän aivan välttämättöminpiin perustarvikkeisiin. Kotona olen tonkinut kaikki kuiva-ainekaapit läpi sekä siivonnut pakastimet (meillä niitä on 3kpl, hups). Kaappien tonkimisen tuotokset olisi tarkoitus muuttaa herkulliseksi ruokalistaksi tämän viikon aikana.

Maanantaina tein Munakasrullaa, jonne löysin täytteeksi tummaa soijarouhetta, avatun tacomaustepussin, porkkanaraastetta, kermaa ja juustoa! Tuli todella herkullista. Paistoin uunissa vielä kylkeen uunikasviksia (pussi pakastimesta) sekä viime viikolla tehty vihersalaattikin löysi vielä tiensä pöytään.

Tänään olen jo ehtinyt tehdä pienimmälle lapselle kattilallisen sosetta jääkaapista löytyneistä kahdesta bataatista, yhdestä kukkakaalista ja pienestä siivusta jauhelihaa. Samasta jauhelihasta (tämäkin pakastimesta) pyöräytin pyörykkätaikinan, jonne sujahti kuiva-ainekaapista löytynyt ranskalainen sipulikeittopussi (en tiedä miltä vuodelta se oli) sekä kermaa, korppujauhoja ja munaa.
Tänään varmaan syödään pyöryköiden kanssa ranskalaisia (pakastimesta) ja huomenna pyörykät tarjoillaan kastikkeen sekä muusin kera.

Maanantain kunniaksi, kun kerrankin harrastuksiltani kerkesin olemaan kotona, leivoin  kylmäsavulohipiirakkaa sekä karjalanpiirakoita. Nam! Kaikki aineet siis löytynyt omista kaapeista.

Kokkailun ja leipomisen hauskuu kyllä juurikin piilee siinä, että mitään ei tarvitse tehdä niin tarkasti. Aina voi soveltaa omien halujen ja mieltymysten tai käytettävissä olevien raaka-aineiden mukaan! Kannustan kyllä kaikkia tutkimaan omia ruoka-ainekaappeja ja välillä kokkaamaan vähemmälle käytölle jääneistä ruoka-aineista jotakin. Tämä ainakin itsellä toimii ja hävikkiä syntyy todella paljon vähemmän!

Reipasta kevättä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti