perjantai 17. helmikuuta 2017

Kulutustuska

Kärvistelen tässä taas suuren kulutustuskan kanssa. Jatkuvasti mielessä pyörii hankittavia asioita, jotka ovat enemmän tai vähemmän "välttämättömiä" omasta mielestäni. Todellisuudessa kaikki tavarat ovat melko turhakkeita tai ei välttämättä turhakkeita, mutta ilman niitä tulen myös hyvin toimeen.

Tuskissani olen selaillut netistä erilaisia sähköpyöriä. Hinnat ovat kyllä melko päätä huimaavia. Luin ohimennen Ylen tekemää artikkelia sähköpyöristä ja siinä mainittiin, että halvalla sähköpyörällä ei tee mitään. Jos haluaa kunnon menopelin, niin kestävään ja hyvään sähköpyörään kannattaa laittaa rahaa 2000-3000 euroa. Taidan tyytyä vain vuoden bussikorttiin. Tuolla hinnalla saan bussikortin 6-7 vuodeksi, joten päätös ei ole vaikea. Täytyy tutkia normaalien polkupyörien hintoja ja ominaisuuksia. Olisi niin mukava kulkue kesällä pyörällä töihin. Samalla saisi hieman liikuntaa tai ainakin hieman erilaisempaa liikuntaa, mitä taas tuon koiran kanssa lenkkeily on. Pyöräilykin vaan vaatii sen alkusatsauksen varusteisiin, joihin varmaan saa helposti kulumaan 500-1000€.

Huonekalujen uudistustuska on myös ollut kovasti ajankohtainen. Sohva on liian iso ja ruma. Sänky on vanha, hieman rikki ja useammassa muutossa nuhjaantuntu niin, että vaatisi jo vaihtoa. Olemme mieheni kanssa myös miettineet, että annammeko jatkossa pojille omat huoneet ja muutamme itse olohuoneeseen nukkumaan. Toinen mahdollisuus on, että pojat nukkuvat samassa huoneessa ja heille hankitaan kerrossänky, joka vapauttaa taas lattiatilaa leikkimiselle.

Tekisi myös mieli ostaa tablettiin suojakuori, jossa olisi itsessään näppäimistö kiinni. Pystyisin hieman monipuolisemmin käyttämään tablettiani, koska en omista enää muuta tietokonetta. Himoitsen kauheasti myös NOSH -vaatemerkin kevään uusia naisten vaatteita. Vaatteille on kyllä tarvetta, mutta tällä hetkellä Visallani on veilä 160€ Me and I vaateostoksiani maksamatta, joten uusien vaatteiden ostaminen ei tule kuuloonkaan ennen kuin Visa on maksettu ja rahaa taas tilillä sen verran, että vaatteiden ostaminen on edes mahdollista.

Tällä hetkellä tuntuu tuskaiselta olla kotona neljän seinän sisällä lasten kanssa. Tekisi hirveästi mieli lähteä viettämään aikaa jonnekkin esim. Hoploppiin, Ikeaan, ostoskeskukseen yms. En vain halua/uskalla lähteä, koska tapahtuu paha ostosrepsahdus, jos päätän lähteä. Yhden ostosrepsahduksen tein jo Gigantin Outletista ja tilasin koiralle Ihealt Baby monitorin. Masiinan ovh oli 249€, mutta tein tarjouksen ja sain sen 85€ (hyvä minä). Koiramme kärsii jonkin asteisesta eroahdistuksesta (ei oikein sopivaa käytöstä rivitaloon) ja minun kotona olemiseni ei ole sitä ainakaan helpottanut. Ajattelin käyttää tuota kameraa koiran tarkkailuun, kun se on kotona yksin. Laitteessa on myös kaksisuuntainen äänenkäyttömahdollisuus eli voin myös hieman äänellä ojentaa/rauhoitella koiraa tarvittaessa. Onneksi meillä on vielä puolitoista kuukautta aikaa koiran kanssa harjoitella, joten toivottavasti jotain pieniä tuloksia saadaan aikaan.

Itselläni on vielä kaksi viikkoa töiden alkuun. Tulee tuskaiset kaksi viikkoa näiden ostohimojen kanssa. Toivon, että töihin paluu hieman helpottaa tuskaani ja en kerkeä ajattelemaan mielitekojani. Jospa saisin töihin paluun jälkeen taas ajatukset fokusoitua töiden tekoon, koiran treenaamiseen tulevaa kesää varten ja ennen kaikkea säästämiseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti