tiistai 7. helmikuuta 2017

Menoja ei voi estää

Huoh, pientä taloudellista kriisiä taas pukkaa. Miksi tää kevät on aina näin masentavaa aikaa taloudellisesti? Meidän perheessä kaikki taloudelliset kriisit tuntuu aina tapahtuvan näin keväällä. Tälläisiä tilanteita varten on puskurirahastoa tietysti kerätty, että sieltä voidaan hoitaa korjausta vaativia hommia, mutta jos ei huvita käyttää puskuria? Vaivalla sinne olemme saaneet kahden tonnin saaliin kerättyä ja nyt sieltä pitäisi käyttää noin 2/3. Tuntuu pahalta ja sattuu sieluun sekä sydämeen!

Koiran alahampaat ovat taas kuluneet puhki ja yksi loppuun kulunut hammas meni sitten lopullisesti maanantaina rikki. Tänään käytiin eläinlääkärillä suuta näyttämässä. Saatiin leikkausaika torstaille ja hinta-arvio maksimissaan 400€. Tilasin myös meidän herkkävatsaiselle urokselle herkkupöperöt reiluksi 3 kuukaudeksi ja nämä kustantavat 300€.

Kaikista ärsyttävin kulu tälle kuulle on auton talvirenkaat. Ostimme viime vuonna keväällä uuden (käytetyn) auton, jossa silmämääräisesti arvioituna piti olla vielä ihan ok talvirenkaat, jolla ajelee vielä pari talvea. No ei ole JUMALAUTA! Kaikki neljä rengasta tyhjenee muutamassa viikossa 0,5 bar. Ei oikein voi turvallisin mielin lapsia kuljetella noilla renkailla. Uusiin renkaisiin menee noin 600-700€. (Pieni mahdollisuus tietenkin on, että kyseisiä renkaita voisi vielä jotenkin korjata tai jotain, luultavasti vuotavat renkaan ja vanteen välistä jostain. Täytyy laittaa isäntä soittelemaan rengasliikkeitä läpi.)

Sinne hujahti meidän puskuritili, että humpsis!
Nyt täytyy vaan yrittää asennoitua positiivisesti ja ja ja... ääh. Eihän noille menoille oikein voi mitään. Tämän vuoden taloudellisista tavoitteista voi olla, että hieman joudutaan hölläämään. Tämmöisen raha-aukon paikkaamiseen menee muutama kuukausi aikaa. Täytyy punoa joku suunnitelma puskuritilin eheytykselle. Aikaisemmin suunnittelin, että puskuria ylläpidetään 100€ ylläpitorahalla, se ei nyt taida kuitenkaan riittää. Maaliskuun ajan kärsitään vielä helmikuun tappioista ja puskuriin menee näiden suunnitelmien mukaan vain 110€. Huhtikuusta alkaen voisin yrittää palauttaa puskuria taas kuntoon 200-260€/kk vauhtia. Täytyy muistaa kuitenkin, ettei vedä ruokatiliä ja puskuria liian tiukalle, ettei tule sellaista edestakas veivausta, että laitat puskuriin liikaa rahaa ja sitten loppukuusta taas joudut ottamaan sieltä pois ruokatilille. Veivaaminen on todella ärsyttävää ja sitä on tässä nyt joutunut harrastamaan. Se täytyy nyt saada loppumaan jollain keinolla ja se ainoa keino on, että ruokatilille jää tarpeeksi rahaa millä ostaa sitä ruokaa! Hyvin yksinkertaista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti