lauantai 31. joulukuuta 2016

Vuoden 2017 tavoitteet, niin taloudelliset kuin henkiset ja fyysiset!

Olemme keränneet mieheni kanssa koko vuoden itsellemme 2000€ puskuria. Tämä projekti alkoi helmikuussa 2016 ja sen jälkeen joka kuukausi puskuritiliä on yritetty paisuttaa useammalla satasella per kuukausi. Hieman takapakkia tuli maalis-huhtikuussa, kun koira joutui käymään eläinsairaalassa hakemassa hieman vauhtia ja tätä sairaalareissua seurasi vielä useampi leikkausoperaatio, mitkä tyhjensivät säästömme täysin. Nyt loppu vuosi ollaan suuremmilta kommervenkeilta säästytty ja rahaa alkaa puskuritilillä olla jonkin verran.


  • Ensivuodelle taloudellisia tavoitteita ovat: Tammikuussa puskurissa rahaa 2050€. Helmikuusta alkaen puskuria ylläpidetään 100€ ylläpitorahalla, jos ja kun rahaa alkaa kertyä sinne ylenmäärin, niin niitä voi sieltä sitten siirrellä sijoituksiin. Joulukuussa 2017 puskuritilillä pitäisi siis olla rahaa 3200€ (laitoin kivan tasaluvun).
  • S-pankin rahastoon laitetaan edelleen ensi vuonna 50€/kk. Tätä jatketaan myös vuonna 2017. Rahat mahdollisesti käytetään joskus johonkin isompaan hankintaan. S -rahastossa rahaa pitäisi olla joulukuussa 2017 säästössä 1125€.
  • Aloitin vasta muutama kuukausi sitten säästämisen Nordnettiin. Tällä hetkellä itselläni menee vain vaivaiset 40€/kk säästöön. Tarkoitus olisi nostaa säästösumma vuonna 2017 maaliskuusta (pääsen takaisin töihin äitiyslomalta) alkaen 100€/kk. Asetan vuodelle 2017 itselleni henkilökohtaiseksi säästötavoitteeksi 2000€ sijoituksiin.
  • Yhteinen säästötavoite vuodelle 2017 on 6000€. (Tähän summaan on mukaan laskettu puskuriin menevät varat ja s-rahastoon menevä summa kuukausittain.)
  • Ensi vuonna tulemme laittamaan 200–250€/kk yhteisiin sijoituksiin Nordnettiin. Rahat on ajateltu käytettävän oman omakotitalon ostoon joskus tulevaisuudessa. Voi olla, että nuukuus iskee ja oma talo jää ostamatta. Rahat jaetaan puoliksi molempien omille tileille Nordnettiin. (Tässä hieman keskustelimme epätodennäköisestä erotilanteesta, joten päädyimme tällaiseen ratkaisuun.)
  • Miehellä ensi vuoden tavoitteena on saada laitettua 100€/kk säästöön/sijoituksiin.
  • Myös rohkeina uurastajina osallistumme 52 viikon säästöhaasteeseen ja yritämme sillä tavalla valmistautua vuoden lopussa eteen tulevaan auton huoltoon. Tänä vuonna kustansimme auton huollosta syntyneet kulut veronpalautuksilla, mutta ensi vuonna niiden varaan ei enää lasketa.
  • Jatkamme myös lapsille säästämistä. Tulemme varmaan nostamaan hieman säästösummia ja hajauttamaan sijoituksia Op:sta myös tuonne Nordnetin puolelle. Op:ssa lapsilla säilyy omat tilit, jonne isovanhemmat voivat laittaa rahaa. Isovanhempien antamia rahoja laitetaan op:n rahastoon 20€/kk. Ajattelimme avata myös Nordnettiin rahastot, jonne lapsille laitetaan sitten 30€/kk. Nämä rahastot pidämme varmaan omissa nimissämme, niin voimme hieman paremmin kontrolloida varoja ja niiden käyttöä tulevaisuudessa.



Maltillisilla säästötavoitteilla lähdetään ensi vuotta kohti.

Olen myös hieman pyöritellyt omia henkisiä ja fyysisiä tavoitteita päässäni. Tässä muutaman kuukauden aikana olen saanut elopainoani pudotettua huimat 14 kiloa. Omaan ”painotavoitteeseeni on vielä hieman matkaa, joten ensi vuonna tavoittelen ns. ihannepainoani ja harjoittelen uusia elämäntapojani.

Olen myös pyöritellyt päässäni lisätyön tekemistä iltaisin. Yhden koukun heitin jo lisätyötä ajatellen, mutta asia on vielä muuten aivan jäissä. Katsellaan päivä kerrallaan eteenpäin ja fiilistellään omia tuntemuksia lisätöiden tekemisen suhteen.

Henkiset tavoitteet suuntautuvat paljon myös taloudelliselle puolelle. Tarkoitus olisi jatkaa päivä kerrallaan omien kulutustottumuksien muuttamista, omien halujen ja tarpeiden tutkiskelua. Olen nyt myös innostunut/kiinnostunut minimalismista ja KonMarituksesta. Täytyy lenkkeillä kirjastoon lasten kanssa ja käydä varaamassa kirja itselle luettavaksi. Samalla voisi myös varata Oksaharjun ja Hämäläisen kirjan ”Sijoita kuin guru”. Kävi jo kyllä mielessä, että ostaisin ne verkkokaupasta edullisesti itselle, mutta ajattelin kuitenkin käyttää kirjaston ilmaisia palveluja. Hyvä minä!


Näillä mietteillä, ajatuksilla ja tavoitteilla kohti uutta vuotta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti