keskiviikko 28. joulukuuta 2016

Joulukuun mietteitä

Aika mielenkiintoinen kuukausi alkaa olla takanapäin. Tästäkään kuukaudesta ei ilman yllätyskuluja selvitty, mutta niiden olemassa olo on vain aina muistettava ja siihen varauduttava parhaansa mukaan.

Omat ostokseni olivat tässä kuussa aika suuret. Itselläni on ollut tässä meneillään jo muutaman kuukauden verran sellainen elämäntaparemontti, jonka seurauksena painoa on lähtenyt ihan reilusti pois. Vaatekaappi joutuu sitä myöten uudistuksen eteen myös. Vaatekaapin sisällön uusimisella ei todella ole mikään kiire, mutta pikkuhiljaa täytyy sinnekin rahaa alkaa syytämään. Vaatteisiin on tässä kuussa omalta osaltani palanut noin 300€. Tuossa summassa on kyllä sulateltavaa useammaksi kuukaudeksi, että vaatteiden osalta mennään nollabudjetilla ainakin tuonne maalis-huhtikuulle asti.

Se, kun on saanut kolmen vuoden sisään kaksi lasta, vaikuttaa melkoisesti tuonne vaatekaapin sisältöön. Vaatekaappi ei ole saanut uutta sisältöä oikeastaan koko kolmen vuoden aikana juurikaan. Joitakin äitiysvaatteita olen joutunut hankkimaan, jotta maha on mennyt piiloon ja muutamiin juhlavaatteisiin investoimaan. Nyt olisi tarkoituksena minimalisoida vaatekaapin sisältöä ja järkevöittää sitä niin, että melkein kaikki vaatekappaleet sopisivat yhteen toistensa kanssa. Yritän myös panostaa vaatteissa laatuun. Laatuun panostaminen ei tarkoita kaikista kalleimpia merkkivaatteita, vaan hyviä laadukkaita kankaita ja hyvää ompelutyötä suosien. Saatan jopa itse innostua taas hyrryttelemään tuolla ompelukoneella.

Joulukuun suurin harmistus syntyi, kun aviomies meni ja peruutti auton päin lyhtypylvästä hakiessaan joulukuusta lähellä olevasta rautakaupasta. Tämän kohelluksen kuullessani, en tiennyt olisiko pitänyt nauraa vai itkeä! Tuosta kyllä iski suunnaton harmitus. Rahaa kuluu auton korjaukseen 150€ vakuutuksen omavastuun verran ja vakuutuspinnat laskevat 20%. Kokonaisuudessaan koheltamisesta tulee takkiin varmaan useampi satanen. Tuli aikas kallis joulukuusi, taidan nauttia tuosta vielä juhannuksenakin J

Jotain positiivisia pilkahduksia oli myös havaittavissa joulussa. Joululahjoihin budjetoidut rahat riittivät ja joulusta selvittiin melko edullisesti. Syötiin koko joulu vieraissa ja omaa jääkaappia ei tarvinnut täyttää jouluruualla. Nyt taas tapaninpäivän jälkeen paluu arkeen ja arkiruokarumpa pyörii taas.

Tosin tammikuun ruokabudjetista tulee melkoisen tiukka, koska olen saanut äitiyspäivärahani ja lapsilisän hieman ennen kuun loppua. Nyt kun palkka alkaa taas vuoden alusta juosta, niin rahan tuleminen siirtyy tietenkin kuun viimeiselle päivälle. Ensi kuussa saan rahaa ripottain koko kuukauden, mutta ne täytyy osata laittaa suoraan sivuun odottamaan kuun loppua, jotta helmikuussa olisi täysruokabudjetti käytössä.

Tammikuun ruokabudjetiksi tulee noin 60€ viikko eli todella tiukalla mennään. Haasteita tiedossa tammikuussa. Täytyy alkaa jo suunnitella miten ruokin tämän porukan koko tammikuun tuolla budjetilla. Oman lisämausteensa tuo tuohon ruokabudjettiin lastenvaipat ja maidonkorvike, jota pienin ystävämme vielä juo.


Reippaasti vain nokka kohti uutta vuotta ja uusia kommelluksia! Täytyy alkaa miettimään itselleni ja miehelleni vuoden 2017 tavoitteita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti