keskiviikko 17. lokakuuta 2018

Syksyn touhuja ja kuulumisia

Vieressäni ilakoi neiti 2,5 kk, joka kyllä pitää huolen, että äiti-ihmiseltä ei päivässä hommat lopu kesken. Tähän alkuun heti todettakoon, että kolme ei mene samassa kuin kaksi!

Lapsi nro. 3 on ollut mitä helpoin yksilö tähän mennessä, muutamia poikkeuksia lukuunottamatta, jotka hieman hankaloittavat minun normaalia arkijärjestystä. Neiti ei okein tuppaa viihtymään isänsä kanssa ja ei varsinkaan suostu juomaan maitoa pullosta, mikä on hieman hiljentänyt tuota koiraharrastuspuolta tältä syksyltä. Tärkeän harrastuksen menettäminen on suunnattomasti harmittaa itseäni. Ainoat vapaahetket kotitöistä ja lapsista, jossa saa hieman hiljennettyä metatyötä ja ajatukset muualle, on nyt tauolla, plääh... Täytyy toivoa, että suunta muuttuu tässä lähikuukausina ja isäkin alkaa kelpaamaan hoitajaksi edes pieniä hetkiä.

Omakotitalo on ollut nyt kotinamme kesäkuun lopusta alkaen ja olemme viihtyneet järjettömän hyvin. Kustannuspuoli on toistaiseksi pysynyt kasassa, vaikka uusia hankintoja on täytynytkin tehdä. Säästöön säästötilille ei kyllä juurikaan olla rahaa saatu, mikä on hieman ahdistanut itseäni. Nordnettiin ollaan edelleen rahaa sivuun laitettu, mutta ihan kahisevan sivuun laittaminen on ollut kyllä todella huonoa. Täytyy vain hyväksyä se, että äitiyspäivärahoista ei vain tällä hetkellä saada tuhansia euroja säästöön kuukaudessa. Tälläisenä säästöaddiktina haikailen jo töihin ja työssäolon aikaisia tuloja sekä sen hetken säästöprosentteja!

Tällä hetkellä tuntuu, että ne pienetkin säästöt vaan palaa joka kuukausi kaikkeen pieneen hankittavaan tavaraan ja se "tarpeellisen tavaran" -lista onkin todella pitkä. Olemme aloittaneet pintaremontin tekemistä pikkuhiljaa. Maaleihin, teloihin, pensseleihin ja listoihin on saatu kulutettua jo oiva summa. Kylpyhuoneremontin pitäisi alkaa tammikuussa ja sen kustannukset tulevat olemaan jotain 15 000€ -23 000€, riippuen siitä kuinka paljon teemme itse remonttia. Tarkoitus olisi tehdä niin paljon itse kuin vain mahdollista, että saamme tuon remontin kustannukset pysymään alle 20 000€.

Jaaha kello näyttääkin jo sen verran, että täytyy lähteä tamppaamaan kohti päiväkotia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti